Ce sa alegi pentru deszapezire: sare sau clorura de calciu?
Cele mai intalnite metode de deszapezire sunt utilizarea sarii (clorura de sodiu), a clorurii de calciu sau o combinatie intre acestea.
Bineinteles, intre aceste metode exista mari diferente. Haideti sa le cunoastem!
Deszapezirea cu SARE
SAREA se gaseste in natura intr-o multitudine de forme si surse, de obicei fiind extrasa din mine de sare sau din apa marii, fiind prelucrata ulterior. Olanda, Germania si Chile sunt in fruntea topului mondial privind exportul sarii, aceasta fiind utilizata atat in industria chimica, cat si acasa, in bucatarie.
Deszapezirea cu sare este cunoscuta de mult timp de cei care se confrunta cu ierni grele. Hai sa vedem care sunt beneficiile, dar si dezavantajele.
ü Sarea este cel mai ieftin material, regasindu-se in majoritatea tarilor la cel mai mic pret
ü Acesta se poate combina cu nisip pentru a avea un material antiderapant si degivrant
ü Se poate folosi si pentru preventie. Dupa inlaturarea zapezii existente, un strat de sare intins pe drum va avea drept rezultat impiedicarea formarii unui strat nou de gheata si zapada
û Din pacate, sarea nu poate topi gheata si zapada atunci cand temperaturile sunt sub -10` C
û Un alt inconvenient: poate deteriora asfaltul (mai mult sau mai putin, in functie de calitatea lui), caroseria masinilor, jantele, incaltamintea sau alte materiale cu care vine in contact, sarea fiind un material coroziv
û De asemenea, sarea poate omori vegetatia din jur precum copacii si arbustii plantati de-a lungul drumurilor
û Deoarece efectul ei nu tine foarte mult, sarea sau solutia salina trebuie reaplicata destul de des pe zona care necesita deszapezire, cantitatea folosita fiind mai mare
Deszapezirea cu CLORURA DE CALCIU
Clorura de calciu reprezinta una din cele mai eficiente metode de deszapezire, beneficiile fiind nenumarate, cu dezavantaje minime:
ü Poate fi utilizata atat casnic, pentru a deszapezi aleile pietonale, curtile, trotuarele de langa casa, precum si pe suprafete mari cum ar fi autostrazi, poduri, gari sau orice domeniu public
ü Este eficienta atat pentru prevenirea si combaterea zapezii si ghetii, cat si a poleiului de pe orice tip de suprafata.
ü Protejeaza timp de 72 de ore impotriva inghetului. Fata de sare, clorura de calciu topeste o cantitate mai mare de zapada intr-un timp mai scurt
ü Se poate folosi cu succes atunci cand temperaturile scad chiar si pana la -40`C
ü Actiunea de dezghetare incepe imediat dupa ce aplicam clorura de calciu
ü Este un agent prietenos cu mediul inconjurator, impactul asupra lui fiind minim spre deosebire de sare
ü Se poate utiliza atat in stare solida, cat si lichida
ü Se poate utiliza si pentru a preveni formarea de gheata, nu doar pentru topirea celei existente
ü Nu pateaza
ü Nu necesita multe aplicari
û Suma investita poate fi mai mare la inceput, dar se amortizeaza in timp deoarece deszapezirea prin aceasta metoda nu necesita mult material
In concluzie, exista o diferenta majora intre cele doua metode de deszapezire, iar acum poti opta cu siguranta pentru metoda potrivita tie.
Pentru consultanta specializata in alegerea produsului pentru nevoia ta, colegii nostri sunt bucurosi sa te ajute cu informatii si detalii la unul din numerele de telefon: 0729028439, 0730330786, 0722163089.
Alege solutiile profesionale de deszapezire de la Bads Brasov si vei avea o iarna usoara!
1000+
clienti multumiti
27
ani de experienta in domeniu
10000+
tone de produse livrate anual
0
rapoarte de neconformitate
Manifestam grija si responsabilitate sporite fata de mediul de lucru. Personalul nostru este implicat permanent in procesele de instruire profesionala si ADR.
Societatea noastra detine urmatoarele certificari: ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, SQAS (solventi clorurati), autorizatie mediu, licenta transport ADR.
Consultantii nostri in vanzari detin competentele necesare pentru a gasi cele mai eficiente si economice solutii pentru afacerea ta.
In aceasta sectiune vei gasi toate informatiile necesare pentru o interactiune cat mai facila cu compania noastra.